Kuni 200 tähemärki


Kui palju on poliitikasaadetel (nagu Olukorrast riigis, Rahva teenrid, Keskpäevatund) kuulajaid? Aga veebis?

Posted: February 27th, 2010 | Filed under: Meedia, Poliitika, Tarbimine | View Comments
Bookmark and Share
  Toetan!
 • Kuulajate arv on hinnanguline ja põhineb enamasti küsitlustel ja ekspertarvamustel. Turu-uuringute AS on veebruaris 2007 teinud küsitluse, mille üldtulemused on ERR veebilehel väljas:

  "Eesti Raadio poolt esitatud saadetest kuulatakse kõige laialdasemalt Vikerhommikut ja
  Päevakaja (vähemalt aeg-ajalt 36%) ja R2 Olukorrast riigis (35%). Pidevalt kuulatakse
  kõige enam Vikerhommikut (16%)ja päevauudiseid kell 9 ja 12. Kuku raadio Keskpäevatunni
  kogu kuulajaskond on 25%, pidev 6%. Keskpäevatunni ja Olukorrast riigis koguauditoorium
  Tallinnas on võrdne (40%), kuid pidevaid kuulajaid on Keskpäevatunnil mõni protsent
  rohkem.
  ...
  Välja arvatud uudistesaated, oli kõigi saadete kuulajaid keskmisest vähem maal. Tallinna vastajate seas on keskmisest rohkem Keskpäevatunni kuulajaid, mis siin on kokkuvõttes võrdne Olukorrast riigis tulemusega (mõlemad 40%), ent pidevaid kuulajaid oli pisut rohkem Kuku saatel. Ka kõrgharidusega vastajate seas olid need saated keskmisest tunduvalt populaarsemad."
  http://www.err.ee/files/M_a...

  Küsitletud oli kokku 1590 inimest. Kui täiesti lambist võtta kõigi samaaegsete raadiokuulajate arvuks 100 tuhat ja meelevaldselt korrigeerida ja keskmistada Turu-uuringute AS tabelites toodud tulemusi 10% peale, siis võiks olla igal neist umbes 10 000 kuulajat. See arv sõltub hooajast, kas kurke parasjagu hapendatakse või toimub ilmas midagi olulist. Täiesti subjektiivse eksperthinnangu alusel (ehk minu arvates) on ühel saatel korraga kuulajaid minimaalselt 3000 ringis, mis ärevamatel või põnevamatel aegadel võib kümnekordistuda 30-35 tuhande kuulajani.

  Veebikuulajate arvuks pakun kümnendiku eetrikuulajaist ehk 300 kuulajat uudistevaesemal ajal ja pingelisemal ajal võib see 10 000 vabalt kätte saada. Kes õigel ajal saate maha magab, kasutab järelkuulamise ja allalaadimise võimalust, kuid nende arvu ma väga suureks ei pea.

 • Leidsin veel veidi lisa kuue aasta tagusest Maalehest (04.03.2004):

  "Kuku raadiol on 172 000 kuulajat. Raadiojaama traditsioonilised saated on läbi aegade andnud head tulemust: “Keskpäevatund” on kogunud 55 000 kuulajat (koos kordusega), “Välismääraja” – 38 000 (koos kordusega), “Kukul külas” – 27 000."
  http://paber.maaleht.ee/ind...

  Igaühe oma asi, kas uskuda eestikeelsest miljoni piires (koos laste ja noortega) olevast koguauditooriumist ligi viiendikku kuulama Kukut selle peatoimetaja kinnitusel või sõltumatut eksperti (ehk mind), kes parandab laest laenatud koefitsiendiga neid arve julgelt viis korda väiksemaks.

blog comments powered by Disqus

| All Rights Reserved