Kuni 200 tähemärki


Miks ei kajastanud ükski Eesti eraväljaanne “valgete lehtede” aktsioonile oponeerivat Kaarel Tarandi Sirbi artiklit?

Posted: April 3rd, 2010 | Filed under: Ühiskond, Meedia, Poliitika | View Comments
Bookmark and Share
  Toetan!
  • Sest kartellindus ei eksisteeri tugevalt mitte ainult ehitusettevõtluses ja parteide maastikull, vaid ka ajakirjandus on ehk haaratud sellest enam kui ühiskonnale tervikuna tarvis.

  • Muidugi võib maailma vaadata läbi kartelli- või selle algrakukese pere-prisma või mõne muu meie-teie vastandamise põhimõttel töötava mudeli. Võimalik, et põhjus on kartellinduses, võib aga ka mujal olla. Ma ausalt öelda ei teadnudki, et selline oponeeriv artikkel ilmus. (Satun Sirpi aruharva lugema. Põhjus on lihtne, seal ei saa autori või teiste lugejatega arutleda avaldatud seisukohtade üle. Kui sellist kivisse raiutud teksti lugeda, siis mis siin salata, on hulga väärtuslikumaid väljaandeid ja päris trükimusta paberilgi, mille lugemine vääristab. Must-valge ja sisuliselt pildimaterjalivaba väljaanne ei ole ammu enam see, mis kutsub.) Võimalik, et keegi ka luges, kuid hindas selle uudisväärtuse künnist mitteületavaks ja ega siin väga pahandada ei olegi midagi, sest neid leidub iga aktsiooni korral, kes millelegi või kellelegi vastu on. Mõned partidele, mõned valgetele lehtedele, mõned tervele mõistusele...

    Ma mõtlen, põhjusi võib rohkem olla. Ajaloost on teada, et mõni hiljem kuulsaks saanud kirjanik on oma pommteosele kümnete kirjastuste poolt eitava vastuse saanud. Kaarel Tarandil seda muret ei tohiks olla. Kui tekst on hea ja lugemistväärt, siis võimendatakse meedias seda kartelli olemasolule vaatamata. Või teab Indrek oma kogemust jagada eurokulisside vahelt, kus tagatoa kõiki sahinaid suures saalis kõnepuldist üle räägitakse? Ma võin eksida, kuid mulle tundub, et teatav kartellindus valitseb vist hoopis seal. Või millisest otsast seda kala nüüd nuusutada tuligi? (Sõbralik nöök, ei midagi pahatahtlikku, Indrek ja Kaarel! ;-)

blog comments powered by Disqus

| All Rights Reserved