Kuni 200 tähemärki


Kui suur ja mõjukas on USA tankiarmee (vs.lennuvägi)?

Posted: February 13th, 2010 | Filed under: Poliitika, Riik | View Comments
Bookmark and Share
  Toetan!
  • USA tankiarmee versus lennuvägi? Siga ja kägu? Ei tea, kas see ikka nii oli mõeldud? Samuti vajaks täpsustamist mõisted "suur" ja "mõjukas". Mida lugeda suureks ja mida mõjukaks? Arvuline ehk ühikuline suurus ei ole just parim näitaja, sest mida annab teadmine, et ühel on hunnik plekk-konserve, kui teisel on avaja, mis korraga just sellist hunnikut on valmis töötlema? Mõjukusega on veelgi keerukam: kas lugeda mõjukamaks seade, mis ei ole vast nii täpne, kuid selle eest laiaulatusliku kattevõimega (loe: purustusjõuga)? Tulemus ehk objekti likvideerimine (ehk mõju) on tagatud mõlemal juhul.

    Suurust ja mõjukust saaks hinnata millegagi võrreldes: on suurem (või mõjukam) kui ... Näiteks on suurem (mõjukam) kui Eesti riigile tarvis. On ju suur ja mõjukas? Või siis et on väiksem ja mõjutum kui tarvis kahes riigis korraga sõdimiseks. Niimoodi paistab jälle, et polegi nii väga suur ja mõjukas. Mulle tundub, et küllap ta parasjagu õige suuruse ja mõjukusega praegu vast on, sest muidu oleks põrgu lahti.

blog comments powered by Disqus

| All Rights Reserved